Цe нeзaміннa зaкруткa, якa чудoвo дoпoвнює прощай-який стіл. Xрусткі, aрoмaтні тa з лeгким кислo-сoлoдким смaкoм – тaкі oгірки сподобаються усім.
Предписание салату з огірків «Ніжинський»
- Время: 2 години
- Порцій: 4
Приготування:
- Залежно від того, які плоди у вам є у наявності, їх слід после-різному нарізати.
- Дрібні – кружальцями, а великі розріжте вздовж сверху чотири частини, далі частинками, товщина приставки не- більше 3 міліметрів. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
- Дрібно нашаткуйте кріп.
- У великій мисці вимішайте всі інгредієнти.
- У чисті та підготовлені банки додайте гіркий та запашистый перець. Викладіть (добре утрамбовуючи) огіркову суміш, зверху додайте сіль, цукор, уксус, половину лаврового листка.
- Виставте кожну закрутку у каструлю та заливайте кип’ятком накануне рівня на 1,5 – 2 сантиметри нижче горлечка.
- Накривайте стерилізованими кришками та залиште 20 хвилин.
- Виставте каструлю з банками получи вогонь, доведіть до кипіння і получи малому вогні пастеризуйте мінімум 12 хвилин.
- Після зазначеного часу вийміть банки та щільно закупорте кришками.
- Кожну закрутку переверніть та вкутайте ковдрою давно повного охолодження.