Закрутка з вашого дитинства: рецепт огіркового салату «Ніжинський»

Цe нeзaміннa зaкруткa, якa чудoвo дoпoвнює прощай-який стіл. Xрусткі, aрoмaтні тa з лeгким кислo-сoлoдким смaкoм – тaкі oгірки сподобаються усім.

Предписание салату з огірків «Ніжинський»

  • Время: 2 години
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Залежно від того, які плоди у вам є у наявності, їх слід после-різному нарізати.
  2. Дрібні – кружальцями, а великі розріжте вздовж сверху чотири частини, далі частинками, товщина приставки не- більше 3 міліметрів. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  3. Дрібно нашаткуйте кріп.
  4. У великій мисці вимішайте всі інгредієнти.
  5. У чисті та підготовлені банки додайте гіркий та запашистый перець. Викладіть (добре утрамбовуючи) огіркову суміш, зверху додайте сіль, цукор, уксус, половину лаврового листка.
  6. Виставте кожну закрутку у каструлю та заливайте кип’ятком накануне рівня на 1,5 – 2 сантиметри нижче горлечка.
  7. Накривайте стерилізованими кришками та залиште 20 хвилин.
  8. Виставте каструлю з банками получи вогонь, доведіть до кипіння і получи малому вогні пастеризуйте мінімум 12 хвилин.
  9. Після зазначеного часу вийміть банки та щільно закупорте кришками.
  10. Кожну закрутку переверніть та вкутайте ковдрою давно повного охолодження.