Японська кухня – як вона виглядає і наскільки корисна?

Основною проблемою нашого часу є не тільки вживання хворих, перероблених продуктів, але і нерегулярне харчування, яке ми пізніше заповнюємо великими порціями. Дуже цікавий спосіб харчування використовується в Японії. Майте на увазі, що японська дієта – не найкращий спосіб швидко схуднути. Японська кухня містить дуже важливі та чіткі правила, які допоможуть нам почати їсти здорову і смачну їжу. Японська дієта часто призначена для людей, які хочуть почати піклуватися про своє тіло і тілі.

Японська кухня - як вона виглядає і наскільки корисна?

У мережі ресторанів «Євразія» ви можете знайти великий асортимент страв японської кухні. Якщо є бажання покуштувати їх можна безпосередньо в ресторанах. Але також існує можливість попереднього замовлення страв – послуга «Заберу сам», яка дозволяє насолодитися прийняттям їжі в будь-якому зручному для вас місці. Для любителів японської кухні дуже приємним бонусом буде постійна акція «Щасливі години», протягом яких ви щодня можете замовити два однакових страви за ціною одного!

Візуальний аспект поданих страв

Дуже важливий спосіб подачі страв в країні квітучої сакури. Одне з правил традиційної японської кухні – подавати окремі елементи трапези в окремих стравах, а також самостійно розміщувати порції на тарілці. Страви зазвичай їдять паличками та невеликими перекусами, оскільки вважається, що цей метод створює багату гармонію смаків.

Японці надають великого значення, як смаку, так і зовнішнім виглядом їжі, яку вони їдять. Прийняття їжі завжди пов’язаний з певною церемонією – страви їдять за правилами, яким ретельно дотримуються японці.

Переваги японського харчування

Джерело омега-3 жирних кислот

Риба – краще джерело омега-3 жирних кислот, що поліпшують роботу мозку. Вони допомагають в правильному розвитку і запобігають серйозні серцеві захворювання, артрит і рак. Японці їдять дуже мало червоного м’яса, яке вважається шкідливим для здоров’я через високий вміст насичених жирних кислот – їх високе споживання може привести до розвитку серцевих захворювань і ожиріння.

Легкість страв

Японці дотримуються правила, згідно з яким вони не допускають переїдання. Овочі з високим вмістом клітковини, соєві продукти і супи, характерні для традиційної японської дієти, часто допомагають знизити апетит і підвищити відчуття насичення, тим самим покращуючи контроль ваги.

Відварені страви замість смажених

Японці для приготування страв використовують воду замість масла. В японській кухні панує техніка гасіння і подачі сирих продуктів, а жарка – рідкість. Якщо щось смажене, наприклад темпура, вже подано, воно подається в дуже невеликій кількості.

Корисні речовини, що містяться в морських водоростях

Вміщені в морських водоростях молекули, відомі як фукоідіни, відповідають за регенерацію клітин, підвищення імунітету і поліпшення роботи серцево-судинної системи. Фукоідіни значно знижують ризик захворювань обміну речовин і суглобів. Морські водорості містять велику кількість мінералів, а також багаті білком.

Джерело інформації: мережа ресторанів «Євразія» в Києві https://evrasia.in.ua/