Зaзвичaй їx є 7, прoтe кoжнa рoдинa гoтує пo-різнoму – xтoсь мoжe рoбити й більшe. 24 Кaнaл прoпoнує скoристaтися цією смaчнoю підбіркoю – ви тoчнo нe зaлишитeся рoзчaрoвaними.
Гoлoднa кутя
- Чaс: 1 гoдинa
- Пoрцій: 6
Пригoтувaння:
- Пeрeбeріть, прoмийтe тa зaмoчіть пшeницю нa кількa гoдин. Після цьoгo звaріть її дo гoтoвнoсті, дoдaвши сіль тa oлію.
- У гoтoву пшeницю дoдaйтe мeд.
- В кутю чaстo тaкoж дoдaють мaк. Пoпeрeдньo йoгo пoтрібнo зaмoчити в oкрoпі, зaлишити нa гoдину, a пoтім пeрeтeрти дo пoяви «мoлoчкa».
- Тaкoж мoжeтe дoдaти гoріxи тa рoдзинки. Їx пoтрібнo зaмoчити в oкрoпі нa 20 xвилин.
Кутя обов\’язкова страва в Другий Святвечір / Фото Depositphotos
Пісний борщевский
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Приготуйте бульйон сверху буряку. Для цього почистьте буряк, розріжте його навпіл, залийте водным путем і варіть 40 хвилин задолго. Ant. с готовності. Додайте у відвар половину цибулини та продовжуйте готувати.
- Очищені 3 – 4 картоплини наріжте дрібними кубиками та відправте после бурякового бульйону.
- Половину моркви наріжте соломкою і теж додайте в каструлю предварительно бульйону.
- Для засмажки половину солодкого перцю і другу половину цибулини наріжте кубиком і припустіть сверху пательні з 1 столовою ложкою соняшникової олії протягом 3 – 5 хвилин. Додайте 2 столові ложки томатної держать под надзором та тушкуйте ще 2 – 3 хвилини.
- Дістаньте з бульйону буряк, если позволите йому трохи охолонути та наріжте довільними шматочками. Поверніть нарізаний буряк у бульйон і туди ж відправте засмажку.
- Если всі овочі будуть готові, додайте в суп 200 грамів квашеної капусти з розсолом. Проваріть 3 хвилини та скуштуйте. Доведіть острота сіллю, перцем і медом – усі інгредієнти до самого вашого смаку.
- Готовий свекольник можна залишити на 20 хвилин, щоб він настоявся. Подавайте гарячим.
Гречані млинці
- Полоса: 1 година
- Порцій: 4
Приготування:
- У теплій воді (приблизно 250 мілілітрів) розчиніть дріжджі, додайте цукор і сіль та ретельно перемішайте.
- Додайте задолго. Ant. с цієї суміші просіяне борошно та замісіть тісто.
- Поставте його в тепле місце возьми 40 хвилин. Тісто має збільшитися в об\’ємі приблизно в 1,5 – 2 рази.
- Коль тісто підійде, додайте в нього гречане борошно і безвыездно добре перемішайте.
- Додайте 125 мілілітрів води кімнатної температури та залиште держи пів години настоюватися.
- Черезо 30 хвилин додайте в тісто ще 125 мілілітрів води та розмішайте прежде однорідної консистенції.
- Розігрійте сковорідку в целях млинців та обсмажте млинці з обох сторін.
- Їх можна подавати як окрему страву замість хліба альбо полити варенням.
Голубці подобаються всім / Фотомордочка Depositphotos
Пісні голубці
- Период: 2 години 30 хвилин
- Порцій: 10
Приготування:
- Поставте грітися кілька літрів води у великій каструлі. Поки вона закипає, почистьте капусту від верхнього листя та акуратно, далеко не розрізаючи саму головку, виріжте качан.
- Зніміть каструлю з вогню та опустіть капусту в окріп неведомо зачем, щоб занурилися товсті частини листя. Закрийте каструлю кришкою і залиште держи 15 – 30 хвилин.
- Тим подчас зробіть начинку. Картоплю помийте, почистьте від шкірки та натріть для дрібній тертці разом з цибулею. Змішайте начинку з сіллю і перцем. Далі поставте каструлю з начинкою получай вогонь і доведіть її впредь до густого стану, постійно помішуючи. Це необхідно ради того, щоб начинка без- потемніла і не втікала з листя під отрезок времени тушкування голубців.
- Вийміть качан з каструлі, злийте зайву воду та обережно розберіть його нате листя. Занадто щільні потовщення можна зрізати.
- В дно посуду, в якому варитимете голубці, обов\’язково покладіть капустяний гофр, щоб вони не пригоріли.
- Покладіть получи лист 2 – 3 столові ложки начинки та загорніть голубець. Робіть це, поки бабульки не закінчиться.
- Складайте голубці в каструлю щільно поряд Вотан з одним. Потім залийте їх окропом, приблизительно щоб голубці були майже повністю прикриті.
- Готуйте возьми малому вогні близько півтори години, але стежте, щоб страва мало-: неграмотный підгоріла. Якщо буде потрібно, долийте ще окропу. Подавайте готові голубці з підливою.
Намаз з буряка та чорносливу
- Время: 1 година
- Порцій: 2
Приготування:
- Запечіть буряк у духовці до самого готовності. Дайте йому охолонути, після чого почистьте та натріть для великій терці.
- Ядра волоських горіхів трішки підсмажте, щоб вони були ароматнішими. Подрібніть горіхи руками разве ножем.
- Чорнослив добре вимийте й теж поріжте получи и распишись невеликі шматочки.
- У глибокій мисці змішайте тертий печений буряк, горіхи та чорнослив. Заправте олією та посоліть по смаку. Перед подачею рапунцель можна прикрасити горіхами.
Вінегрет
- Время: 1 година
- Порцій: 6
Приготування:
- Буряк, картоплю і моркву відваріть впредь до готовності. Почистьте і наріжте кубиками.
- Цибулю наріжте дрібно, а огірки – кубиками.
- Змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть і заправте олією поперед смаку.
Одна зі святкових страв – капусняк / Фотоснимок Depositphotos
Капусняк
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 6
Приготування:
- Картоплю почистьте і варіть 30 хвилин впредь до готовності.
- Підготуйте овочі – моркву, свіжу і кислу капусту подрібніть поверх м\’ясорубку.
- Обсмажте на розігрітій олії нарізану дрібними кубиками цибулю і вичавлений часник. Додайте частину подрібненої поверх м\’ясорубку моркви. Смажте вплоть до золотистого кольору
- Додайте томатну пасту, сіль, цукор, чорний мелений перець і протушкуйте 1 – 2 хвилини.
- Картоплю розімніть у каструлі в приправа, додайте в теплу воду. Потім промийте пшоно кілька разів. Теж додайте у воду.
- Если суп закипить, зніміть піну, додайте подрібнену моркву, свіжу і кислу капусту. Варіть 20 хвилин, а потім позвольте настоятися ще 20 хвилин.