Важливо не помилитися: меню усіх страв, які необхідно приготувати на Водохреще

Зaзвичaй їx є 7, прoтe кoжнa рoдинa гoтує пo-різнoму – xтoсь мoжe рoбити й більшe. 24 Кaнaл прoпoнує скoристaтися цією смaчнoю підбіркoю – ви тoчнo нe зaлишитeся рoзчaрoвaними.

Гoлoднa кутя

  • Чaс: 1 гoдинa
  • Пoрцій: 6

Пригoтувaння:

  1. Пeрeбeріть, прoмийтe тa зaмoчіть пшeницю нa кількa гoдин. Після цьoгo звaріть її дo гoтoвнoсті, дoдaвши сіль тa oлію.
  2. У гoтoву пшeницю дoдaйтe мeд.
  3. В кутю чaстo тaкoж дoдaють мaк. Пoпeрeдньo йoгo пoтрібнo зaмoчити в oкрoпі, зaлишити нa гoдину, a пoтім пeрeтeрти дo пoяви «мoлoчкa».
  4. Тaкoж мoжeтe дoдaти гoріxи тa рoдзинки. Їx пoтрібнo зaмoчити в oкрoпі нa 20 xвилин.

Кутя обов\’язкова страва в Другий Святвечір / Фото Depositphotos

Пісний борщевский

  • Час: 1 година 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Приготуйте бульйон сверху буряку. Для цього почистьте буряк, розріжте його навпіл, залийте водным путем і варіть 40 хвилин задолго. Ant. с готовності. Додайте у відвар половину цибулини та продовжуйте готувати.
  2. Очищені 3 – 4 картоплини наріжте дрібними кубиками та відправте после бурякового бульйону.
  3. Половину моркви наріжте соломкою і теж додайте в каструлю предварительно бульйону.
  4. Для засмажки половину солодкого перцю і другу половину цибулини наріжте кубиком і припустіть сверху пательні з 1 столовою ложкою соняшникової олії протягом 3 – 5 хвилин. Додайте 2 столові ложки томатної держать под надзором та тушкуйте ще 2 – 3 хвилини.
  5. Дістаньте з бульйону буряк, если позволите йому трохи охолонути та наріжте довільними шматочками. Поверніть нарізаний буряк у бульйон і туди ж відправте засмажку.
  6. Если всі овочі будуть готові, додайте в суп 200 грамів квашеної капусти з розсолом. Проваріть 3 хвилини та скуштуйте. Доведіть острота сіллю, перцем і медом – усі інгредієнти до самого вашого смаку.
  7. Готовий свекольник можна залишити на 20 хвилин, щоб він настоявся. Подавайте гарячим.

Гречані млинці

  • Полоса: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. У теплій воді (приблизно 250 мілілітрів) розчиніть дріжджі, додайте цукор і сіль та ретельно перемішайте.
  2. Додайте задолго. Ant. с цієї суміші просіяне борошно та замісіть тісто.
  3. Поставте його в тепле місце возьми 40 хвилин. Тісто має збільшитися в об\’ємі приблизно в 1,5 – 2 рази.
  4. Коль тісто підійде, додайте в нього гречане борошно і безвыездно добре перемішайте.
  5. Додайте 125 мілілітрів води кімнатної температури та залиште держи пів години настоюватися.
  6. Черезо 30 хвилин додайте в тісто ще 125 мілілітрів води та розмішайте прежде однорідної консистенції.
  7. Розігрійте сковорідку в целях млинців та обсмажте млинці з обох сторін.
  8. Їх можна подавати як окрему страву замість хліба альбо полити варенням.

Голубці подобаються всім / Фотомордочка Depositphotos

Пісні голубці

  • Период: 2 години 30 хвилин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Поставте грітися кілька літрів води у великій каструлі. Поки вона закипає, почистьте капусту від верхнього листя та акуратно, далеко не розрізаючи саму головку, виріжте качан.
  2. Зніміть каструлю з вогню та опустіть капусту в окріп неведомо зачем, щоб занурилися товсті частини листя. Закрийте каструлю кришкою і залиште держи 15 – 30 хвилин.
  3. Тим подчас зробіть начинку. Картоплю помийте, почистьте від шкірки та натріть для дрібній тертці разом з цибулею. Змішайте начинку з сіллю і перцем. Далі поставте каструлю з начинкою получай вогонь і доведіть її впредь до густого стану, постійно помішуючи. Це необхідно ради того, щоб начинка без- потемніла і не втікала з листя під отрезок времени тушкування голубців.
  4. Вийміть качан з каструлі, злийте зайву воду та обережно розберіть його нате листя. Занадто щільні потовщення можна зрізати.
  5. В дно посуду, в якому варитимете голубці, обов\’язково покладіть капустяний гофр, щоб вони не пригоріли.
  6. Покладіть получи лист 2 – 3 столові ложки начинки та загорніть голубець. Робіть це, поки бабульки не закінчиться.
  7. Складайте голубці в каструлю щільно поряд Вотан з одним. Потім залийте їх окропом, приблизительно щоб голубці були майже повністю прикриті.
  8. Готуйте возьми малому вогні близько півтори години, але стежте, щоб страва мало-: неграмотный підгоріла. Якщо буде потрібно, долийте ще окропу. Подавайте готові голубці з підливою.

Намаз з буряка та чорносливу

  • Время: 1 година
  • Порцій: 2

Приготування:

  1. Запечіть буряк у духовці до самого готовності. Дайте йому охолонути, після чого почистьте та натріть для великій терці.
  2. Ядра волоських горіхів трішки підсмажте, щоб вони були ароматнішими. Подрібніть горіхи руками разве ножем.
  3. Чорнослив добре вимийте й теж поріжте получи и распишись невеликі шматочки.
  4. У глибокій мисці змішайте тертий печений буряк, горіхи та чорнослив. Заправте олією та посоліть по смаку. Перед подачею рапунцель можна прикрасити горіхами.

Вінегрет

  • Время: 1 година
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Буряк, картоплю і моркву відваріть впредь до готовності. Почистьте і наріжте кубиками.
  2. Цибулю наріжте дрібно, а огірки – кубиками.
  3. Змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть і заправте олією поперед смаку.

Одна зі святкових страв – капусняк / Фотоснимок Depositphotos

Капусняк

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Картоплю почистьте і варіть 30 хвилин впредь до готовності.
  2. Підготуйте овочі – моркву, свіжу і кислу капусту подрібніть поверх м\’ясорубку.
  3. Обсмажте на розігрітій олії нарізану дрібними кубиками цибулю і вичавлений часник. Додайте частину подрібненої поверх м\’ясорубку моркви. Смажте вплоть до золотистого кольору
  4. Додайте томатну пасту, сіль, цукор, чорний мелений перець і протушкуйте 1 – 2 хвилини.
  5. Картоплю розімніть у каструлі в приправа, додайте в теплу воду. Потім промийте пшоно кілька разів. Теж додайте у воду.
  6. Если суп закипить, зніміть піну, додайте подрібнену моркву, свіжу і кислу капусту. Варіть 20 хвилин, а потім позвольте настоятися ще 20 хвилин.